Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hatékony módszerek az idegbecsípődés csillapítására
  2023-01-04 23:26:30, szerda
 
  Legyen szó egy hirtelen mozdulat, vagy mögöttes állapotok okozta idegbecsípődésről, az alábbi módszerek hasznosak bizonyulhatnak panaszaink enyhítésében.

Mi az az idegbecsípődés?
Idegbecsípődésnek azt nevezzük, amikor egy idegre vagy idegcsoportra az azt körülvevő porcok, csontok, izmok vagy más szövetek fokozott nyomást gyakorolnak. Ugyan idegbecsípődés szinte bárhol előfordulhat a testben, leggyakrabban a nyak, a vállak, a hát, a derék, a csuklók, a könyökök és a térdek területén alakul ki.

Mi állhat az idegbecsípődés hátterében?

Az idegbecsípődésért számos életviteli és egészségi tényező felelős lehet, ezek közé tartoznak például a hirtelen tett mozdulatok, egyes sérülések, ízületi gyulladások, köztük a reumatoid artritisz, az elhízottság, a terhesség, a porckorongsérv, valamint a cukorbetegség is.

Miről ismerhető fel az idegbecsípődés?
Idegbecsípődés esetén legtöbben bizsergést, szúró vagy égő érzést és zsibbadást tapasztalnak az érintett területen.

Hogyan enyhíthetjük az idegbecsípődés okozta panaszokat hatékonyan?
Az idegbecsípődés a legtöbb esetben idővel magától elmúlik. Szerencsére néhány otthon is alkalmazható módszerrel azonban egyszerűen elősegíthetjük a tünetek enyhülését. Lássunk ezek közül néhányat!

Testhelyzet
Az idegbecsípődés helyétől függően próbáljunk ki különböző, enyhülést hozó álló, ülő, vagy akár fekvő testhelyzeteket. Ha tehetjük, maradjunk ebben a helyzetben amíg csak lehetséges - és amíg kényelmes. Amikor újra elkezdünk mozogni, legyünk óvatosak, és a fájdalom visszatérése esetén hagyjuk abba az azt okozó tevékenységet.

Nyújtás
A legtöbb esetben a becsípődött ideg a pihenésnek és az óvatos átmozgatásnak köszönhetően legfeljebb néhány napon belül elmúlik. A körültekintően végzett nyújtó és masszírozó gyakorlatok segíthetnek az idegbecsípődés enyhébb eseteiben, hiszen csillapíthatják az idegekre nehezedő nyomást. Ha a nyújtás során a fájdalom fokozódik, tartsunk szünetet, vagy hagyjuk abba a nyújtást teljesen, és próbálkozzunk más módszerrel.

Jeges borogatás
Friss sérülés esetén a jeges borogatás az egyik leghatékonyabb módszer az idegbecsípődés enyhítésére. Egy csomag konyharuhába bugyolált fagyasztott borsó csodákat tehet. Körülbelül 15 percnyi jegelés után tartsunk legalább 30 perc szünetet. A szövetek sérülésének, valamint az irritáció elkerülése érdekében ügyeljünk rá, hogy a jég ne érintkezzen közvetlenül a bőrrel.

Meleg pakolás
Ha a kezdeti, erősebb fájdalom csökken, alkalmazhatunk meleg pakolást, például egy meleg vízbe mártott törölközőt az idegbecsípődés enyhítésére. A hő nem csak az izmokat képes ellazítani a becsípődött ideg körül, hanem fokozhatja a véráramlást is, ami tovább segíti a gyógyulási folyamatot. A jegelést, valamint a meleg pakolást kerüljük bőrsérülés esetén, valamint ha az érintett területen krémet, permetet, vagy más bőrön alkalmazható készítményt használunk.

Helyileg alkalmazható készítmények
A fájdalomcsillapító, izomlazító és -regeneráló készítmények kiválóak a fenti kezelési módszerek kiegészítésére. Igény szerinti gyakorisággal alkalmazhatunk természetes összetevőkből álló permeteket, krémeket és balzsamokat.
Forrás : Link

Megjegyzés : Az egyik leghatékonyabb fájdalomcsillapító a MOTTÓ TAPASZ ( CzI )
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: csillapíthatják, testhelyzeteket, idegbecsípődés, leghatékonyabb, alkalmazhatunk, elősegíthetjük, porckorongsérv, kiegészítésére, bizonyulhatnak, körültekintően, tevékenységet, cukorbetegség, próbálkozzunk, leggyakrabban, idegcsoportra, gyakorisággal, összetevőkből, átmozgatásnak, köszönhetően, alkalmazható, előfordulhat, tapasztalnak, enyhíthetjük, készítmények, enyhítésében, konyharuhába, visszatérése, gyulladások, készítményt, enyhítésére, becsípődött, sérülésének, fagyasztott, természetes, gyakorolnak, elhízottság, hirtelen mozdulat, alábbi módszerek, idegre vagy, térdek területén, idegbecsípődés hátterében, idegbecsípődésért számos, hirtelen tett, reumatoid artritisz, érintett területen, idegbecsípődés okozta, legtöbb esetben, tünetek enyhülését, idegbecsípődés helyétől, helyzetben amíg, fájdalom visszatérése, becsípődött ideg, MOTTÓ TAPASZ,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Emlék  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Esti kép  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Minden gyerek jó.  Különös!  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Muratáj  A fák lelke  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Föld napja április 22  Alvó cica  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos gondolata  Becsüld meg azt amid van,...  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Volt egy...  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Föld napja április 22  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Gizike bar...  György napra  Alakot vált...  Esti kép  Maradék idő  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Föld napja április 22  A fenyő nem szép fa, (...)  A Föld napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  próbáljuk ki az őszinteséget  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
hirtelen mozdulat, alábbi módszerek, idegre vagy, térdek területén, idegbecsípődés hátterében, idegbecsípődésért számos, hirtelen tett, reumatoid artritisz, érintett területen, idegbecsípődés okozta, legtöbb esetben, tünetek enyhülését, idegbecsípődés helyétől, helyzetben amíg, fájdalom visszatérése, becsípődött ideg, óvatos átmozgatásnak, körültekintően végzett, idegbecsípődés enyhébb, idegekre nehezedő, nyújtás során, fájdalom fokozódik, nyújtást teljesen, jeges borogatás, egyik leghatékonyabb, idegbecsípődés enyhítésére, csomag konyharuhába, szövetek sérülésének, irritáció elkerülése, meleg vízbe, izmokat képes, gyógyulási folyamatot, meleg pakolást, fenti kezelési, csillapíthatják, testhelyzeteket, idegbecsípődés, leghatékonyabb, alkalmazhatunk, elősegíthetjük, porckorongsérv, kiegészítésére, bizonyulhatnak, körültekintően, tevékenységet, cukorbetegség, próbálkozzunk, leggyakrabban, idegcsoportra, gyakorisággal, összetevőkből, átmozgatásnak, köszönhetően, alkalmazható, előfordulhat, tapasztalnak, enyhíthetjük, készítmények, enyhítésében, konyharuhába, visszatérése, gyulladások, készítményt, enyhítésére, becsípődött, sérülésének, fagyasztott, természetes, gyakorolnak, elhízottság, balzsamokat, segíthetnek, szerencsére, testhelyzet, érintkezzen, véráramlást, gyakorlatok, közvetlenül, izomlazító, körülbelül, megjegyzés, fokozhatja, zsibbadást, lehetséges, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7055
  • e Hét: 31946
  • e Hónap: 63432
  • e Év: 268133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.